Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egészben sült alma, mandulás tésztában recept

Egészben sült alma, mandulás tésztában recept


Elkészítési idő 120 perc

Az Egészben sült alma, mandulás tésztában hozzávalói:
12 egész alma

töltelék:
250 gramm ribizli
50 gramm cukor
1 tk fahéj
20 gr kandírozott citromhéj

Alma tetejére
1-1 tk vaj

Tészta:

125 gramm vaj
125 gramm porcukor
6 tojás sárgája
125 gramm őrölt mandula
6 tojás fehérje
csipet só
csipet szerecsendió reszelve


Az Egészben sült alma, mandulás tésztában elkészítési módja:
Az almák közepét kivájom, meghámozom és egy pontméretű tepsibe helyezem. A közepébe töltöm a tölteléket, amihez a hozzávalókat összekevertem egy kanállal. A betöltött almák tetejére teszek 1-1 teáskanál vajat. A tésztához a vajat és porcukrot habosra kikeverem, majd egyesével hozzákeverem a tojások sárgáját. Belekeverem a mandulát, sót, szerecsendiót és a végén fellazítom a 6 tojás fehérjéből vert habbal. A tepsibe öntöm a tésztát úgy, hogy az almák közötti réseket mind kitöltse. Nem baj, ha itt-ott kikandikál az alma a tetején. 180 Fokon sütöm körülbelül 60-70 percig alsó- felső sütés módozaton. Nagyjából félidőben egy alufóliával vagy sütőpapírral lazán lefedem, hogy ne égjen meg a teteje. Kihűlve lehet szeletelni.

A tepsi mérete az almák méretétől függ, nem baj ha picit szorosan van az alma, sütéskor úgyis összeesik, lesz hely a tésztának is.
Szeleteléskor egy alma kerül minden szeletbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egészben sült alma, mandulás tésztában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook